Evlilik Hizmetleri 11 Temmuz 2024, 15:02
evlendirme-yonetmeligi-son-hali
GEREKLİ BELGELER:
1-Nüfus cüzdanlarının asılları gerekmektedir. (Fotoğrafsız; yıpranmış ve çipi olmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.) Sürücü belgesi ve mesleki kimlikler ile başvuru yapılamaz.
2-Vesikalık fotoğraf 4’er adet. (Son 6 ay içerisinde; renkli, ön cepheden ve sivil giysilerle çekilmiş olması gerekmektedir.)
3- Aile Hekimliğinden alınacak kaşeli, onaylı ve fotoğraflı evlilik için sağlık raporları. Raporda “Evlenmeye engel olacak hastalıklardan salim olduğu anlaşılmıştır.” ibaresi ve evlenmenin gerekli maddeleri mutlaka bulunacaktır. (Fotoğrafın üzerinde de doktorun kaşe ve imzası bulunmalıdır.)
4-İl Göç İdaresine kayıtlı olan ve Geçici koruma kapsamında bulunan Mülteciler kayıtlı bulundukları İl Göç İdaresinden Evlenme Ehliyet Belgesi almak zorundadırlar.
5-Evlenecek çiftlerin birlikte müracaat etmeleri zorunludur. Birlikte müracaat edemeyecek olanlar noterden alınan vekâletname ile başvurularını yapabileceklerdir.
ÖNEMLİ BİLGİLER:
1- 16 yaşını dolduran kadın ve erkeğin evlenebilmesi için mahkeme kararı gerekmektedir.
2- 17 yaşını tamamlayan kadın veya erkek; anne-baba(veli) izni, eğer veli yoksa vasi veya vesayet makamının izni ile evlenebilir.
3-Kadınlar için boşanma veya eşinin ölümü durumlarının üzerinden 300 gün süre geçmelidir veya Aile mahkemesinden iddet müddetinin kaldırılmasının kesinleşmiş kararının getirilmesi zorunludur.
4-Soyadını kullanmak isteyen kadınlar bu isteğini müracaat esnasında belirtmelidirler.
NOT: Başvurular nikah tarihinden en az 2(iki) gün önce yapılmalıdır.
Eksik evrak ile başvuru kabul edilmemektedir.
YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
DOĞUM BELGESİ: Kişinin adı, soyadı, ana ve baba adı, doğum yeri ile doğum tarihinin açıkça yazılı olduğu, Türkiye’deki tercüme büroları tarafından tercüme edilmiş ve Noter onaylı belge.
EVLENME EHLİYET BELGESİ: Kişinin evlenmesine engel bir hali olmadığını, bekâr/boşanmış ya da dul olduğunu belirtir Türkiye’deki tercüme büroları tarafından tercüme edilmiş ve Noter tasdikli belge. Boşanma tarihini gösteren belge
PASAPORT: Türkiye’deki tercüme büroları tarafından tercüme edilmiş ve Noter tasdikli hali.
İKAMETGAH BELGESİ
SAĞLIK OCAĞINDAN FOTOĞRAFLI SAĞLIK RAPORU
YABANCI EVLİLİKLER İLE İLGİLİ EK BİLGİLER
1-Ahvali Şahsiye sözleşmesine taraf olan ülke vatandaşları; Doğum Belgesi ve Evlenme Ehliyet Belgesini. “Çok Dilli” olarak alacaklar. (Örnek: Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, Avusturya)
2-Lahey Sözleşmesine üye ülke vatandaşları ise; Doğum Belgesi ve Evlenme Ehliyet Belgesini Apostilli alacaklar. Apostilli olan belgeler, Türkiye’deki tercüme büroları tarafından tercüme ettirilerek, Noterden tasdik ettirilecek.(Örnek: Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan. Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Belarus, Ukrayna)
3-Hiçbir sözleşmeye taraf olmayan ülke vatandaşları; Ülkelerinden aldıkları evrakları, Ankara‘daki Konsolosluklarına onaylattırdıktan sonra, Dışişleri Bakanlığı’na tasdik ettirip, Türkiye’deki tercüme büroları tarafından tercüme edilmiş ve Noter tasdikli halini getirecekler.(Örnek: Suriye, İran, Irak. Ürdün, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan .)
4-Evraklarını Türkiye’deki Konsolosluklarından temin edecek olanlar, Konsolosluk Ankara’da ise Dışişleri Bakanlığı’na, diğer illerde ise o İl’in Valiliği’ne tasdik ettirdikten sonra, Türkiye’deki tercüme büroları tarafından tercüme edilmiş ve Noter tasdikli halini getirecekler.
Mavi Kart Sahibi vatandaşlarda yukarıda yazılı evrakları bulundukları ülkeden getireceklerdir. Tüm belgelerin orjinal halleri kullanılacaktır.
NİKAH ÜCRETLERİ
1-Mesai saatleri içinde Karakoçan Belediyesi Konferans Salonunda yapılan nikahların ücreti 1000 TL’dir.
2- Mesai Saatleri dışında, haftasonu ve resmi tatillerde Salon vb. mekanlarda yapılan nikahların ücreti 3500 TL’dir.
NOT: Ücretler, kesin başvuru işleminden önce Vezneye yatırılacaktır.