26 Şubat 2018 Pazartesi 04:40 Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | İletişim
Karakoçan'a Ulaşım
Karakoçan

Karakoçan ilçesi coğrafi olarak birçok ile oldukça yakın ve merkezi konumda bulunduğundan dolayı, ilçeye ulaşım konusunda birçok alternatif mevcuttur.

Karayolu
           Karakoçan ilçesi, Elazığ-Bingöl anayolu üzerinde yer alır ve ilçe merkezi'nin anayola olan uzaklığı 4 km'dir. Asfalt bir yolla ulaşılan ilçenin il merkezine olan uzaklığı 105 Km. dir. Ayrıca Bingöl İli'nede 42 km uzaklıkta bulunmaktadır. Coğrafi konum olarak Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri arasında yer alan Karakoçan'dan Tunceli İli'ne ulaşım sağlayan direkt anayol olmamasına karşın uzaklık 120 km'dir. İlçeyi Tunceli iline bağlayan stabilize yollar ise uzaklığı 80 km'ye düşürmektedir. Ancak bu yolların bozukluğu ve elverişsizliği sebebiyle ilçe ve bölge halkı dışında sık kullanımı görülmemektedir.

Havayolu
           Karayolu ile ulaşım dışında Elazığ, Malatya ve Diyarbakır havaalanlarının ilçeye yakınlığı dolayısıyla, havayolu ile de ilçeye ulaşım mümkün sayılabilir. En yakın Hava alanı olan Elazığ Hava alanından ilçeye 60 dakikalık zaman diliminde rahatlıkla ulaşılabilir. Bu nedenle ilçe halkı havayolu ile ulaşımı oldukça sık tercih etmektedir. Ayrıca ilçeye 40 km uzaklıkta bulunan Bingöl ilinde yapımı sürmekte olan havaalanının tamamlanması durumunda, ilçeye 30-35 dakika uzaklıkta havaalanı mevcutluğu ortaya çıkmış olacaktır.

Demiryolu
           Diğer bir ulaşım seçeneği ise Demiryolu ulaşımıdır. Karakoçan İlçesine 45 kilometrelik mesafede bulunan Palu ilçesinde ve ayrıca 105 Kilometre mesafede bulunan Elazığ İli'nde demiryolu mevcuttur. Bu nedenle gerek gidiş gerekse ilçeye dönüşlerde bu yöntemde alternatif olarak kullanılabilir.