23 Nisan 2018 Pazartesi 04:57 Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | İletişim

34 KURSİYER, SERTİFİKALI ‘SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI’ OLDU.

08 Şubat 2018 Perşembe 09:16

Karakoçan’da, 'Sürü Yönetimi Elemanı’ Kursunu Başarıyla Tamamlayan 34 Kişiye Sertifikaları Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sayın Mehmet KOCABEY Tarafından Verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 250 baş ve üzeri anaç küçükbaş hayvanı olan ve İl/İlçe Müdürlükleri Veteriner Hekimleri tarafından düzenlenen ‘’Sürü Yönetimi Elemanı Kursu’na katılıp sertifika alan yetiştiricilere 5000 TL hibe desteklemesi vermektedir. Bu kurslar kapsamında yetiştiriciler hibe desteklemesinin yanında, sürü yönetiminin ve işletme kayıtlarının nasıl yapılacağı, hayvan hastalıkları ve alınacak önlemler, aşılama programları, koyun-keçi ırk özellikleri, ıslah ve daha birçok konuda bilgilendirilmiştir.

19.12.2017-05.01.2018 tarihleri arasında Halk Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenmiş olan, İşkur destekli ‘ Sürü Yönetimi Elemanı Kursu’na 33 erkek, 1 bayan toplamda 34 kursiyer katılmış olup sertifika almaya hak kazanmışlardır.